Студенти з Туркменістану прийняли участь в акції «Ми за мир!»

 Наш світ великий і якщо для когось спокій на вулиці звичний і непомітний, то для інших мирне небо над головою - мрія. Мільйони людей страждають від воєн та тих бід, які вони приносять з собою.Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно.

Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році. Започаткування Дня миру свідчить про те, що ООН спрямовує свої зусилля на підтримку миру в усьому світі та закликає всіх людей на планеті згуртуватися на шляху досягнення цієї мети. Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН і Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 проголосила 21 вересня Національним днем Миру. Кожен рік 21 вересня ООН закликає всі країни світу припинити всі війни та конфлікти.Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі. Перед сучасним суспільством стоїть завдання щодо збереження громадянського миру, політичної та соціальної стабільності, підвищення ефективності захисту життя, здоров'я, духовних цінностей.

За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерити, фахівця І категорії Кошевнюк Галини і завідувача відділу по роботі з іноземними студентами Надії Ремезовської було організовано якцію "Ми за мир!" для туркменських студентів.

Взявши участь в акції студенти своїми діями переконали всіх, що мир - це найбільше щастя, яке є на світі.

Такі акції та заходи, за словами студентів, дуже позитивно впливають на формування національної свідомості та патріотизму. У такий непростий для України  та світу час це надзвичайно важливо, тому студенти іноземці закликають усіх не бути байдужими до питання миру, адже саме від нас залежить доля не тільки нашої країни, але й Європи,Азії, та усього світу.