Святкування Новрузу в УДПУ імені П. Тичини

У середу, 21 березня, відзначається Міжнародний день Новруз (Навруз) - свято нового року за астрономічним сонячним календарем у іранських народів. Святкують це свято в день весняного рівнодення, і присвячене закінченню зими і приходу весни.

Не забувають про своє національне свято і студенти з Туркменістану, які навчаються в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Вони з радістю ознайомили зі звичаями та традиціями цього свята наших студентів та викладачів.Тому в цей день на базі Українсько-туркменського культурно-освітнього центру за підтримки директора Центру О.Д.Лаврика, фахівця І категорії Н.В. Жидкової та завідувача відділу по роботі з іноземними студентами                             Н.М. Ремезовської, іноземні студентами факультету фізики, математики та інформатики провели майстер-клас з приготування традиційних страв. Адміністрація університету також привітала студентів із Туркменістану зі святом Новруз–Байрам. Перший проректор, професор А.М.Гедзик та проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, професор В.В. Сокирська побажали нашим студентам добробуту і удачі, завжди залишатись справжніми людьми.
Викладачі факультету фізики, математики та інформатики також відвідали святкування Новрузу та привітали своїх студентів.
Іноземні студенти пригостили адміністрацію університету смаколиками, які були приготовлені на майтер-класі.

 

Туркмени вірять, що у дні Новрузу ангели-фарішта приносять достаток і благополуччя тим, у кого чисті помисли, хто світлий душею. Тож нехай добрі ангели не оминуть жодної оселі. Хай будуть здорові і щасливі батьки і рідні! Нехай повною чашею стануть всі туркменські оселі, нехай у них завжди панують спокій, любов, тепла дружня атмосфера, гармонія і процвітання.