Міжнародний день без інтернету

630_360_1454241274-4100Сьогодні інтернет займає більшу частину часу людини – перевірка пошти, месенджери для спілкування, соціальні мережі і багато інших функцій, які просто поглинають час.

Традиційно в останню неділю січня відзначається незвичайне свято – День без інтернету.

Головна мета цього свята – відвернути людей від комп'ютерів, гаджетів і інтернету хоча б на один день, щоб присвятити його реальному спілкуванню з іншими людьми.

Точно не відомо, коли було встановлене це свято, і хто його засновник: за однією версією – це "Британський Інститут соціальних винаходів", а за іншою – британський некомерційний онлайн-проект "DoBe.org".

Відзначати День без інтернету стали ще на початку 2000-них, коли всесвітня павутина була стільки не такою всюдисущою, як зараз. Сьогодні ж бізнес, спілкування, освіту, дозвілля виявилися під його владою. А за цей час середня швидкість інтернет-з'єднання збільшилася більш ніж в 30 разів, що істотно розширило кордони інтернет-можливостей.

Щодня мільйони людей починають свій день з стрічки новин, перевірки пошти, соцмереж, а деякі можуть проводити в інтернеті добу. Таким чином виходить, що речі, які роблять наше життя простіше і цікавіше, змушують бути залежними від себе, в тому числі і інтернет.

Саме з метою відволіктися від світу онлайн хоча б на короткий час, створений День без інтернету. Щоб люди змогли розслабитися і поспілкуватися в реальному часі з реальними людьми.