Іноземні студенти відвідали музей

IMG_9932В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини навчається понад двісті студентів із Туркменістану. Серед буденних справ працівники  відділу по роботі з іноземними студентами та Українсько-туркменського культурного центру не залишають без уваги виховну роботу з іноземною молоддю.Варто відзначити, що іноземці виявляють цікавість до історичних та культурних пам’яток міста й регіону, де навчаються. Тому 4 січня було організовано тематичну екскурсію до Уманського краєзнавчого музею для іноземних студентів-першокурсників. Вказаний захід став частиною програми адаптації іноземних громадян до навчання та проживання в Україні, знайомства з історією, культурою, традиціями та звичаями українського народу.IMG_9970

IMG_9971IMG_9990Відвідавши музей під керівництвом директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Лаврика О.Д. та фахівця І категорії Жидкової Н.В., іноземні студенти дізналися багато цікавого про місто Умань - від заснування перших поселень до сьогодення. Їм розповіли про найважливіші періоди національної історії - трипільську культуру, Київську Русь, козаччину, пояснили сутність багатовікової боротьби за незалежність. Екскурсію для них провела старший науковий співробітник Гасіца С.А. Студенти уважно слухали пояснення екскурсовода.

IMG_9958

IMG_9952Враження від почутого, підкріплені етнографічними пам’ятками, світлинами, різноманіття експонатів ще раз переконали іноземних студентів у тому, що вони навчаються у краї з цікавою історією, на Батьківщині плеяди видатних діячів.

IMG_9977

«Нам дуже сподобалося в музеї!!! Було дуже цікаво. Дякуємо за такий приємний захід!» ‒ зазначили студенти.

IMG_9996