Зимова казка

  232672_originalДекілька століть тому в місто Умань вдихнув нове життя натхненний захопливим та несподіваним коханням неймовірно  багатий та відомий польський багач Станіслав Потоцький. Історія закладання парку дуже романтична. Названо цей фантастичний парк іменем таємничої красуні, яка  полонила не одне серце численних королів та вельмож. Софія була не тільки неймовірно красивою, вона ще була дуже мудрою, тому саме їй можемо завдячувати за таке диво, як Софіївський парк. На сьогоднішній день Софіївка є найвеличнішим і найстарішим парком України.

19 січня для іноземних студентів була організована екскурсія в національний дендрологічний парк «Софіївка». Зимова Софіївка набагато приємніше літньої. Коли тепло - тут натовпи туристів, біля фонтанів і на містках не проштовхнутися. Взимку - тиша і спокій. Люди є, але вони абсолютно не заважають. В основному - фотографи та сім'ї з дітьми. Навкруги  - справжня зимова казка.

g-1vOjf5Ji0

   Під час екскурсії студенти дізналися про історію створення парку та ознайомилися з творами паркової архітектури і скульптури  на античні сюжети  (джерело «Срібний Струмочок»,  павільйоном Флори , грот «Дзеркало  Діани», грот «Каліпсо»). Студенти були захоплені красою парку, отримали масу позитивних емоцій та залишилися під гарним враженням після відвідування парку.

M8f5WmIc8a0

Іноземні студенти переконалися, який чарівний і живописний наш край.

GFATfFeSO38