Щороку свято Масляної в Україні проходить у різний час. Це залежить від дати початку Великого посту, який передує світлому святу Воскресіння Христового.
Святкування цьому році припало на період з 24 лютого по 1 березня. Триває Масляний тиждень 7 днів, кожен з яких має свою назву.
Директор Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцька Катерина ознайомила іноземних студентів із традиціями проведення свята.
Масниця - це пустотливе і веселе прощання із зимою і зустріч весни, що несе пожвавлення в природі і сонячне тепло. Люди споконвіку сприймали весну як початок нового життя і шанували Сонце, що дає життя і сили усьому живому, на його честь випікати млинці.
Головною особливістю святкування Масляної є споживання українцями вареників із сиром і сметаною, а також млинців.
Та яка ж Масляна без млинців! Студенти-іноземці поласували смачними млинцями зі сметаною та сиром.
Усі учасники отримали неймовірне задоволення й з нетерпінням чекають на весну.