Круглий стіл «Державна символіка як втілення національної ідеї»

Державна символіка – це зовнішня атрибутика країни, що уособлює історію, іі сутність, репрезентує національно-державницьку ідею. А пізнання державної символіки – має бути неодмінною потребою кожної людини, яка прагне до самовдосконалення, самопізнання, культури.

 Як і будь-яка незалежна держава, Україна та Туркменістан мають свої державні символи.
 
19 лютого в Туркменістані відзначають День прапора, а в Україні День Державного герба. День Державного прапора - це данина поваги, любові і шани прапору Туркменістану. Щорічно по всій країні на честь цієї знаменної дати проводяться масштабні урочистості, культурно-масові заходи.
 
Тризуб – історичний символ Української Державності, княжий Знак середньовічних Київських князів, магічний символ оберегу північно-арійських племен.
 
Державний прапор Туркменістану - полотнище зеленого кольору з вертикальною червоно-бордовою смугою, на якій зображені п'ять національних гелів (орнаментів), з білими півмісяцем і п'ятьма зірками.
 
Під час засідання круглого столу студенти обговорили питання історії тризуба від Давньої Русі до установлення тризубу державним гербом України, а також проаналізували характерні особливості державного прапору Туркменістану.
 
Кожна нація прагне проявити себе і свою сутність у державних символах, які закріплюються у законодавстві країни. Вони в лаконічній формі виражають одну або декілька ідей політичного чи історичного характеру та символізують суверенітет держави.