Студенти з Туркменістану відвідали художньо-документальну виставку

Історія України з її запеклою боротьбою проти зла, за свободу, гідність і державну незалежність закарбувала на своїх скрижалях цілу когорту героїчних постатей. Революція Гідності, війна за незалежність додали до цієї когорти тисячі сучасних героїв”

Студенти з Туркменістану взяли участь у відкритті художньо-документальної виставки «Україна в боротьбі за свободу та гідність», присвячену героїчним подіям 2014-2020 років та боротьбі за України у ХХІ столітті.

У виставкому залі були представлені твори живопису, фотографія, плакат, політична карикатура, артефакти та інші матеріали, що висвітлюють події від Євромайдану до АТО.

Відвідувачі виставки мали змогу почути авторів, твори яких представлені в експозиції; волонтерів, які допомагають наблизити таку бажану перемогу; бійців АТО, котрі мужньо боронять свободу та цілісність України.

Революція Гідності стала логічним продовженням споконвічного прагнення до омріяної свободи волелюбного українського народу, який ніколи не мирився з тиранією та диктатурою.

Під час визвольної боротьби за Українську державу склали свої голови кращі сини Уманщини. Їх пам’ять та пам'ять загиблих захисників України в зоні АТО присутні вшанували хвилиною мовчання.

Революція Гідності стала трансформаційним, героїчним  і драматичним феноменом для України. Український народ довів свою відданість свободі, свою гідність, заплативши однак за такі цінності найвищу ціну – життям 107 учасників акції протесту, Героїв України, названих Небесною Сотнею.