Екскурсія до Уманського Краєзнавчого музею

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе. Ознайомлення із експонатами краєзнавчого музею – це  гарна можливість для студентів поповнити свої знання про історію та культуру Уманщини.

Студенти з Туркменістану відвідали Уманський краєзнавчий музей під керівництвом директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни та фахівця І категорії Кошевнюк Галини Сергіївни. 

Уманський краєзнавчий музей один із найстаріших музеїв в Україні. Краєзнавчий музей в Умані офіційно був створений у 1918 році, але сама історія його заснування починається ще з 1906 року. Музей знаходиться в будівлі колишньої приватної лікарні. Фондова збірка музею нараховує більш як 50 тисяч експонатів. Їхнє завдання – проілюструвати відвідувачам історію та культуру як самої Умані, так і району. Експозиція Уманського краєзнавчого музею широко висвітлює історію Уманщини з найдавніших часів до сьогодення та природу рідного краю.

Працівниками музею для студентів з Туркменістану була проведена оглядова екскурсія, в ході якої відвідувачі дізналися про історичне минуле Уманщини, ознайомилися з різними експозиціями за періодами розвитку нашого краю.

Впродовж екскурсії студенти дізналися, які тварини живуть на території Уманщини, яким був народний одяг чоловіків та жінок, як робили нитки, з яких ткали одежу, рушники. Також вони мали змогу потримати в руках яскраву українську кераміку, вироби з дерева та металу. В музеї багато документів, книг, які розповідають про історію Уманщини. Від екскурсовода студенти почули цікаву розповідь про героїзм воїнів та мирних жителів в роки Другої світової війни та Революції гідності, які поклали на алтар майбутньої свободи найцінніше – своє життя.

Студенти були задоволені екскурсією та на завершення висловили подяку за захоплюючу подорож сторінками історії.