Міжнародний день мігранта в УДПУ імені Павла Тичини

Таке явище як міграція привертає все більше уваги громадськості. Непередбачуваність, надзвичайність і складність завдань, пов'язаних з процесом міграції, вимагають злагоджених дій і співпраці між регіонами та країнами. Організація Об'єднаних Націй відіграє активну роль в цій області, сприяючи розвитку діалогу і взаємодії між країнами і регіонами, а також заохочуючи обмін досвідом та розширення можливостей в сфері співробітництва.

18 грудня світова громадськість відзначає міжнародний день мігранта, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2000 році.

У зв’язку з тим, що в університеті навчається близько трьохсот іноземних громадян, питання міграційного законодавства є першочерговим завданням для вирішення як на рівні легалізації їх перебування на території України, так і на рівні їх діяльності, а саме, навчання.

Саме тому на базі Українсько-туркменського культурно-освітнього центру 18 грудня 2019 року відбулася зустріч з іноземними студентами, на якій їх ознайомили з пам’яткою міграційного законодавства, в якій чітко регламентовано їх статус та обов’язки , а також відповідальність, як вони несуть за порушення міграційного законодавства.