До уваги абітурієнтів із Туркменістану

Відповідно до Постанови Президента Туркменістану № 1176 від 16 березня 2019 року Міністерством освіти Туркменістану 29 березня 2019 року затверджене Положення про порядок визнання дипломів, виданих вищими та середньо-спеціальними навчальними установами за кордоном.

Відповідно до даного Положення затверджено класифікатор спеціальностей, які повинні відповідати напрямам соціальних і гуманітарних наук.

Абітурієнти з числа громадян Туркменістану, які бажають навчатися за цими спеціальностями в Україні, в 2019-2020 навчальному році зможуть вступати лише в ті ЗВО, які входять в рейтинг міжнародної організації «The Times Higher Education World University Rankings», a саме в Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет «Львівська політехніка».

Відповідно лист було направлено в Міністерство освіти і науки України та ректорам закладів освіти України.

Слід зазначити, що даний порядок не стосується тих туркменських студентів, які вже є студентами українських навчальних закладів.

Звертаємо увагу на те, що список ВНЗ в рейтингу міжнародної організації «The Times Higher Education World University Rankings» щорічно оновлюється.

TDIM_Klassifikatordan göçürme