Бесіда про правила проживання в гуртожитку та поведінки під час травневих свят

У кожного з нас студентське життя асоціюється з цікавими і незабутніми лекціями, гучними веселими святами, напруженими сесіями, першими побаченнями, ну і, звичайно ж, із студентськими гуртожитками. Для багатьох іноземних студентів, гуртожиток – це невід’ємна частина студентського життя, свого роду міст у доросле самостійне життя окремо від батьків.

Іноземним студентам, які приїхали на навчання в Україну, необхідно звикнути до нових кліматичних і побутових умов, соціального оточення і освітньої системи. Ефективність їх навчання залежить від того, наскільки успішно вони звикнуть до нового середовища. Особливе значення у цьому має побут студентів.

Тож, контроль належних умов проживання для студентів та підтримка позитивного мікроклімату в гуртожитку є життєво важливими складовими процесу адаптації та навчання в Україні.

Чергова по гуртожитку Галина Олегівна не лише показала умови проживання студентів із Туркменістану, а й наголосила, що студенти, які мешкають в гуртожитку, повинні дотримуватися правил проживання. Це гарантує дружню атмосферу в стосунках з сусідами. 

Директор українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцька Катерина Сергіївна провела бесіду  з мешканцями гуртожитку. Студентам було надано рекомендації щодо дотримання правил проживання в гуртожитку та поведінки під час травневих свят.