Майстер-клас з декупажу Великодніх яєць

Писанка — символ України, національне культурне надбання, котре репрезентує неповторну сутність українського народу та нерозривну єдність з попередніми поколіннями.

З метою залучення іноземних студентів до системи культурних і духовних цінностей, історичної спадщини українського народу та традицій національної культури було проведено майстер-клас з декупажу Великодніх яєць.

Українська писанка по праву вважається шедевром декоративно-ужиткового мистецтва. Писанку за всіх часів дарували в знак перемир'я, з побажаннями здоров'я та краси, сили та врожаю.

 Студенти переглянули презентацію «Магія писанкарства» і ознайомились зі звичаями і традиціями святкування Пасхи та різними видами декорування яєць, а саме з технікою декупаж. Бібліотекар читального залу №3 Заверуха А.А. розповіла про цю техніку та продемонструвала процес виготовлення Великодніх яєць.  

Нагадаємо, що декупаж – це декоративна техніка на тканині, склі, дереві (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Для декупажу яєць знадобилися тільки яйця, серветки і пензлик. У дружній атмосфері, допомагаючи один одному, студенти навчилися творити пасхальні яйця в техніці декупаж. Жоден студент не залишився осторонь цієї справи, і з великою цікавістю всі занурилися в царину виготовлення невід'ємного атрибуту Великодніх свят.

Цікавий та творчий процес створення оригінальних пасхальних яєць дуже сподобався студентам. Вони активно працювали і щиро раділи результатам своєї роботи.