Майстер-клас “Звичаї та традиції святкування Святого Вечора та Різдва в Україні”

За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни та фахівця І категорії Кошевнюк Галини Сергіївни було проведено різдвяний майстер-клас з приготування куті та вареників.

Різдво є одним з головних християнських свят, яке вирізняють унікальні звичаї і традиції, а також власні символи.

Святкова вечеря на Різдво традиційно складається із 12 страв, які символізують 12 апостолів. Головною різдвяною стравою є кутя - пшенична або ячмінна каша з родзинками, маком, медом і горіхами.

Вареники – одна з найдревніших страв української кухні. Цю страву знає кожен і малий, і старий. Не дарма кажуть: «Не кожний їх варить, але кожний хвалить!» Вареники готують з картоплею, капустою, м'ясом, сиром, і безперечно, з вишнями.

З великим задоволенням і захопленням іноземні студенти змішували інгредієнти та робили кутю, яка добре смакувала. Також студенти місили тісто та ліпили вареники. Таких страв в Україні вони ще не частували.