Андріївські вечорниці на факультеті ФФМІ

13 грудня відзначають Андріївські вечорниці або ж просто «Калиту». Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Цього дня молодь зазвичай гучно гуляла і влаштовувала вечорниці. Так як це було сто років тому, так і відбувається сьогодні.Цьогоріч студенти весело відсвяткували вечорниці на Андрія та намагались дотримуватись збережених народних традицій.

До святкування Андріївських вечорниць також долучились іноземні студенти, які зрадістю змогли поринути в атмосферу українського гуляння, відчувши себе на справжнісіньких українських вечорницях.

 На гостей чекали веселі конкурси, ігри і, звісно, цікаві гумористичні андріївські гадання. Разом з українською молоддю вони кусали калиту, приворожували долю, грали у традиційні народні ігри. 

Викладачі, студенти, гості свята отримали велику естетичну насолоду від побаченого театралізованого дійства. Від першої до останньої хвилини всі були захоплені інсценізацією свята в народному дусі, адже такі дійства згуртовують, роблять нас духовно багатшими, привертають увагу до всього кращого, що було в минулому.