Міжнародний день прав людини

10 грудня святкують Міжнародний день прав людини, який було засновано в 1950 році на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Його основна мета     – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. Усі люди народжуються вільними та рівними в правах, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії тощо.

За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцької Катерини Сергіївни та фахівця І категорії Кошевнюк Галини Сергіївни спільно з бібліотекарем читального залу №3 Заверухою Аліною Анатоліївною 6 грудня було проведено тренінг «Знай свої права, пам’ятай про свої обов’язки».

Метою тренінгу було формування у студентів правової культури та правової свідомості, сприяння підвищення рівня знань та проінформованості  іноземних студентів щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя.

Студентам була представленна змістовна і цікава презентація, яка супроводжувала розповідь бібліотекаря. Найбільшу зацікавленість у іноземних студентів викликали завдання, в яких потрібно було проявити кмітливість у розв’язуванні кримінальних ситуацій та конкурс «Питання від Феміди», інтерактивна  гра «Плутанина». 

Також була  експонована виставка книг, яка допоможе розібратися і орієнтуватися у багатоманітному світі правових відносин та не розгубитися у складних ситуаціях, що можуть виникнути у житті.

Шановні студенти!Нехай ваші права і свободи починаються з вашого дотримання їх по відношенню до ваших ближніх! Слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для наших нащадків.