Розпочато роботу курсів української мови для іноземних студентів

Кожна людина, незалежно від національності та країни проживання, має свою рідну мову, яка стає не лише важливим способом спілкування між людьми, але й аспектом для пізнання оточуючого світу.  Українська мова необхідна  іноземним студентам для спілкування в  суспільстві, в якому їм доводиться жити під час навчання в Україні і щоб це суспільство їх розуміло необхідно вчити українську мову.

В Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини курси української мови діють уже 3 рік. Студенти з Туркменістану активно долучаються до вивчення української мови. Цього року підписали договір про підготовку слухачів на курсах української мови для іноземних студентів  65 студентів першокурсників, які були розділені на 8 груп для якісного та комфортного навчання.  Навчаються студенти за підручником Мазурик Д. " Українська мова для іноземців. Крок за кроком"
Спілкування іноземних студентів не обмежується лише розмовами, вони навчаються читанню, правопису, переказу та пишуть твори. Тому українську мову необхідно вчити та вдосконалювати весь час під час навчання в університеті.