Виховний захід з елементами тренінгу на тему “Торгівля людьми: протидія”

26.10.2018 р. директором Україно-туркменського культурно-освітнього центру Ільніцькою К.С. був підготований та проведений виховний захід з елементами тренінгу на тему "Торгівля людьми: протидія"

Мета заходу: ознайомити студентів з проблемою торгівлі людьми, наголосити на гостроті цієї проблеми та вказати шляхи її подолання, а також сформувати у студентів критичне мислення. Торгівля людьми не визнає державних кордонів, тому даний захід був спільним із залученням як туркменських, так і студентів-українців факультету фізики, математики та інформатики. Елементи тренінгу дозволили підвищити рівень зацікавленості студентів даною проблематикою та посилити проінформованість та усвідомлення ними гостроти проблеми.

Під час проведення заходу доповідач ознайомила з найважливішими аспектами проблеми торгівлі людьми, продемонструвавши презентацію на задану тему.Після цього з використанням методики «мозкового штурму» запросила учасників зустрічі до активної дискусії на тему презентації.
Після дискусії студенти взяли активну участь у грі-тренінгу, яка складалася з наступних вправ:
Вправа «Знайомство», під час якої студенти знайомились та називали країну, в якій би бажали певний час попрацювати;
Вправа «Вгадай хто це: торговець чи жертва?», яка мала за мету показати присутнім, що за зовнішністю не можливо судити про приналежність людини до торгівлі людьми;Вправа «Робота в групах з відтворення реальних історій торгівлі людьми» для підвищення обізнаності студентів з теми обговорення.

Студенти взяли активну участь в обговореннях та грі-тренінгу, а також висловили власні думки щодо поліпшення ситуації, що склалася щодо торгівлі людьми в усьому світі, продемонструвавши таким чином не лише глибоку зацікавленість проблемою тренінгу, а і рівень свого критичного мислення.
Наприкінці Ільніцька К.С. підвела підсумки та побажала ніколи не потрапляти в ситуації, які були розглянуті в межах проведеного заходу.