Національне свято Галла байрами (Свято зерна)

Галла байрами - свято шанування хліба і праці хліборобів. Спираючись на споконвічні традиції вшанування хліба як символу благополуччя, це свято щорічно відзначається в третю неділю липня.

Туркмени є засновниками однієї з найбільш древніх землеробських цивілізацій, хліб споконвіку шанували на туркменській землі як найбільша цінність, символ достатку, мірило добробуту, достатку і благополуччя нації. Свято Галла байрами (Свято зерна) має давнє походження, але навіть в сучасних умовах він залишається актуальним.

У свято врожаю в Туркменістані традиційно проводяться різні заходи: наукові форуми і науково-практичні конференції, виставки досягнень народного господарства, спортивні змагання, а також концерти, театралізовані вистави, конкурси та ярмарки.

 За ініціативи директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру Олександра Лаврика і завідувача відділу по роботі з іноземними студентами Надії Ремезовської була організована зустріч з активом туркменських студентів. Від імені адміністрації навчального закладу вони привітали усіх іноземних студентів та їхніх батьків з таким важливим святом. Адже в Україні також кажуть: «Хліб – усьому голова!»