Майстер-клас «Оздоблення побутових виробів технологією декупаж»

IMG-bcd2a69753f8b88fdfcb348745ea6fa3-VДекупаж являє собою сучасну технологію декорування, тобто додання різноманітним поверхнях нового виду. Сенс методу в тому, що на потрібну поверхню наклеюється тонкий шар паперу з попередньо нанесеним на нього малюнком. У результаті виходить ілюзія ручного розпису. Сама по собі техніка декупажу досить проста, але, тим не менш, для вмілого користування нею необхідно володіти навичкою, посидючістю і терпимістю.На факультеті фізики, математики та інформатики для студентів із Туркменістану було проведено майстер-клас «Оздоблення побутових виробів технологією декупаж». На майстер-класі студенти познайомимося з незвичайною, але в той же час зручною і практичною технікою декору, а простіше кажучи аплікації - декупажем, яку ще називають «серветковою технікою».IMG-f8f1a76ed1463bcda3539d5d9080c7ec-V

Студенти вдячні викладачам за цікаво проведений час.

IMG-0eb7413b1eb1688a102e763fa67a6a75-V

Про історію мистецтва декупажу

Дана техніка була відома ще в середні століття в Китаї. Можливо, що мистецтво існувало і раніше. Деякі вважають батьківщиною декупажу Східний Сибір. Кочівники використовували дану техніку для прикрашання могил.

Назву мистецтво отримало лише в XVII сторіччі у Франції. У той час декупаж називали мистецтвом бідняків. Їм коштовні предмети інтер'єру були не доступні, і вони прикрашали старі меблі та інші предмети інтер'єру своїми руками. Існували також вже в XVIII сторіччя майстри декупажу.

До нас мистецтво декупажу прийшло відносно недавно і в даний час набуло великого поширення.

Декупаж широко використовується для прикрашання предметів інтер'єру, а також для створення подарунків.

Декупаж здатний подарувати нове життя старим предметам. Він вносить нові цікаві штрихи в інтер'єр кожного будинку, додаючи йому оригінальності та вишуканості.

Сьогодні найпопулярніший матеріал для декупажу - це тришарові серветки. Звідси й інша назва - «серветкові техніка». Застосування може бути абсолютно безмежним - посуд, книги, шкатулки, свічки, музичні інструменти, горщики для квітів, флакони, меблі, взуття і навіть одяг! Будь-яка поверхня - шкіра, дерево, метал, кераміка, картон, текстиль, гіпс - повинна бути однотонною і світлою, тому що малюнок, вирізаний із серветки повинен бути добре видно.