День пам’яті геноциду кримськотатарського народу

89282415574603320

Сьогодні, 18 травня, в Україні оголошено День пам'яті геноциду кримськотатарського народу. У травні 1944 року НКВС провів спецоперацію з примусового видворення з Криму корінного населення.

 

 

До 73-ї річниці депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова  за ініціативи заступника декана з виховної роботи Максютова А.О. та директора Українсько-туркменського культурно-освітнього центру    Лаврика О.Д. для студентів природничо-географічного факультету було організовано заходи з вшанування пам’яті депортованих кримських татар. До цього заходу також приєднались і студенти з Туркменістану.IMG_8818

Викладачі обговорили зі студентами злочинні акції, здійснені радянськими каральними органами, які привели до масових людських жертв та завдали непоправної шкоди кримськотатарському народу, розвитку його культури, трагічними чином вплинули на його історичний шлях. 18 травня в музеї університету було організовано перегляд фільму режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Хайтарма» - першого художнього фільму про геноцид кримськотатарського народу.

IMG_8821