Географічний турнір – 2017

IZOSOFT'S image Disk 1 September IZ100

 Географія – одна з найдавніших наук, тому географічні знання дуже важливі в житті кожної людини. Географія розвиває уяву, абстрактне і загальне мислення, вміння орієнтуватися у просторі, розширює світогляд і знання про навколишній світ. Це дуже важлива наука, яку з захопленням вивчають студенти нашого університету.

 

29 березня  відбувся Географічний турнір -2017, в якому взяли участь команди з природничо-географічного та історичного факультетів  УДПУ імені Павла Тичини. Незмінними ведучими та творчими натхненниками турніру залишилися к. г. н., доц. Кравцова І.В. та к. г. н., доц. Лаврик О.Д.

DSC_9042-500x740

На конкурс подали заявки 8 команд: «Діти капітана Гранта» (12 гр.), «Георудит» (22 гр.), «Екватор» (23 гр.), «Альпіністи» (32 гр.), «Грінвіч» (33 гр.), «Avalanche» (збірна студентів IV курсу) «Каракум» (збірна туркменських студентів), «National geographic» (збірна студентів історичного факультету). Змагання відбувалося в актовій залі УДПУ та проходило у 3 тури, за результатами яких були визначені переможці. До справедливого суддівства були залучені викладачі кафедри географії та методики її навчання: д. геол. н., проф. Половка С.Г., к. г. н., доц. Ситник О.І. та к. г. н., доц. Козинська І.П.

DSC_8944

Завдання для конкурсів Географічного турніру були пов’язані не лише із географічними знаннями, а й визначенням загальної ерудиції, кмітливості, вмінням діяти в екстремальній ситуації.

DSC_8957

Приємно вразила ерудованістю та знаннями збірна команда студентів з Туркменістану «Каракум», які склали серйозну конкуренцію іншим учасникам. Художні номери за участю українських та туркменських студентів перетворили турнір на незабутнє яскраве шоу.

DSC_8988

DSC_8956