Година Землі

new-36382Година Землі – щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (Всесвітнім фондом природи), що проводиться останньої або передостанньої суботи березня. В цей день всі свідомі люди вимикають на одну годину світло, незалежно від того, де вони знаходяться: вдома, у навчальному закладі чи на роботі. На Годину Землі важливо не тільки вимкнути світло, але і вимкнути інші електроприлади (крім ліфтів та джерел життєвого забезпечення), тим самим звертається увага людей до проблеми змін клімату та навколишнього середовища.

25 березня о 20:30 за ініціативи співробітників науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» природничо-географічного факультету, професора Світлани Совгіри, старшого викладача Наталії Душечкіної та студентської ради університету проведено щорічну міжнародну акцію «Година Землі».

000 (2)

Цим самим наш університет приєднався до всесвітньої кампанії Година Землі від WWF (Всесвітнього фонду природи), яка відбулася в Україні. Акції пройшла на території нового корпусу університету до якої приєдналися викладачі та студенти природничо-географічного та інших факультетів, вчителі, батьки, учні загальноосвітньої школи №3 та небайдуже населення міста Умань.

11 (1)

Також активну участь у акції взяли студенти з Туркменістану. Під час заходу відбувся міні-концерт, щоб привернути людство до екологічних проблем. 

19 (1)12 (1)