Візит до УДПУ Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану Нурберди Аманмурадова

DSC_34607 лютого Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні та Молдові Нурберди Аманмурадов.

 

 

У рамках робочого візиту відбулася зустріч Посла із ректором, професором Олександром Безлюдним та проректорами. Обговорено ряд важливих питань, які стосуються навчання, організації дозвілля та побуту студентів із Туркменістану.DSC_3462

Також Посол відвідав нещодавно відкритий в УДПУ Українсько-туркменський культурно-освітній  центр.  Директор центру – кандидат географічних наук, доцент Олександр Лаврик провів екскурсію. 

DSC_3497

У свою чергу пан посол подарував для центру цінну літературу для розширення світогляду та поглиблення знань студентів.

DSC_3518

Під час довгоочікуваної зустрічі зі студентами Посол особливу увагу акцентував на необхідності пізнати якомога більше корисного, цінного для подальшої кар’єри. Для оволодіння багатими знаннями, для цікавого дозвілля та занять спортом, наголосив Нурберди Аманмурадович, в УДПУ є всі умови. Також студенти мали можливість поставити запитання Послу, які їх турбували та отримати на них  змістовні відповіді.

DSC_3533

У Надзвичайного і Повноважного Посла Туркменістану в Україні Нурберди Аманмурадова під час візиту була дуже важлива місія. Як відомо, 12 лютого 2017 року в Туркменістані відбудуться вибори Президента. Участь в голосуванні беруть також і громадяни, що перебувають за кордоном. Тому посольство Туркменістану звернулося до ректора Олександра Безлюдного з проханням організувати на базі УДПУ імені Павла Тичини виборчу дільницю.

DSC_3551

Така дільниця була облаштована відповідно до всіх вимог. Понад 250 студентів із Туркменістану, які навчаються в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини та студенти із Уманського національного університету садівництва змогли зробити свій вибір. Голосування пройшло без порушень та у спокійні атмосфері. 

DSC_3553DSC_3563