Екскурсія до музею УДПУ імені Павла Тичини

 img_7905 Культура не може існувати без досвіду минулого. Вона базується на колективному досвіді народу, людства, його знаннях, уміннях, традиціях. Людині властиво зберігати в пам'яті минуле і передавати наступним поколінням. Так історично виникають музеї - специфічний інструмент цього необхідного суспільству процесу зберігання духовних і матеріальних цінностей. Тут відбувається глибокий і безпосередній духовний контакт людини з історією, культурою, мистецтвом. «...В музеї за допомогою речей ми збираємо, об’єднуємо людей і духовний світ» (М.Федоров).

    Під час зимових канікул студенти з Туркменістану відвідали музей УДПУ імені Павла Тичини. Супроводжували екскурсію прекрасні розповіді кваліфікованого екскурсовода.Музей засновано 1979 року з нагоди відзначення 50-річчя заснування тоді ще Уманського державного педагогічного інституту імені П.Г.Тичини. З того часу він багато разів змінював своє місце, у вересні 2016 року відкрився в новому приміщенні. Повністю оновлений музей, обладнаний сучасними стендами та виставковими конструкціями. 

img_7911

   В експозиції музею представлені матеріали, ілюстровані великою кількістю фото, підкріплені речовими пам’ятками та документами. Зокрема, висвітлено ключові етапи становлення нашого університету. Присутні із зацікавленням слухали екскурсовода. І були вдячні за пізнавальну екскурсію.

img_7912