ДЕНЬ ТУРКМЕНСЬКОЇ КУХНІ

turkmenskaya

Туркменська кухня увібрала в себе специфіку усіх народів, які населяють або населяли цю країну.

Кочове минуле туркмен залишило помітний слід в їх кулінарії - основою їжі є м'ясо, рис, топлене масло з верблюжого молока, кунжутна олія, кисломолочні продукти, а також сири, крупи, овочі, бобові та баштанні культури, усілякі супи і коржі.

2-1

3-1

10 листопада у рамках проведення тижня Туркменістану в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся день туркменської кухні. Цей захід був організований студентами факультету фізики, математики та інформатики під егідою Українсько-туркменського культурно-освітнього центру.

1-14-1

Про особливості національної їжі розповів лідер туркменських студентів Піргули Чоганов. Скуштувати смачні страви завітали ректор університету, д.п.н., проф. О.І. Безлюдний; проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, к.і.н., доц. В.В. Сокирська; проректор з науково-педагогічної роботи, к.п.н., доц. Н.І. Ревнюк. Усі бажаючі мали змогу не лише спробувати, а й досхочу наїстися неповторним пловом, самсою та мантами.