ДЕНЬ ТУРКМЕНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ОДЯГУ

img_7734Поряд зі знаменитими килимами та вишуканими срібними прикрасами, традиційний одяг – це чудовийпрояв туркменського мистецтва і майстерності. Красиві предмети одягу робили не лише з тканин, виготовленої вручну зі складною шовковою вишивкою, вони створювалися упродовж багатьох століть, щоб відповідати території, клімату та способу життя туркменського народу.

Традиційні костюми представляють собою чітку гармонію між людьми і навколишнім середовищем. Шовкову тканину «кетені» туркменські жінки ткали вручну на простих ткацьких верстатах. Молодих дівчат з раннього віку навчають техніці виготовлення одягу. На кожен випадок життя в туркмен є свій одяг з певними елементами, які розповідали якусь історію.

img_7756

11 листопада у рамках проведення тижня Туркменістану в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся день туркменського національного одягу. На заняття студенти прийшли одягнутими в одному з елементів туркменських костюмів. На знак підтримки багато наших студентів одягнули вишиванки.

img_7742