ДЕНЬ ТУРКМЕНСЬКОЇ ПОЕЗІЇ

1Поезія – це одне з найгеніальніших досягнень людства. Виливати свої почуття у віршованій формі, запам'ятовувати в римі своє світовідчуття, мріяти про майбутнє і згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому наодинці з собою, - на це здатна лише поезія, найвеличніше з мистецтв, створених людиною.

 

 

4

9 листопада у рамках проведення тижня Туркменістану в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся день туркменської поезії. Цей захід був організований факультетом іноземних мов спільно з Українсько-туркменським  культурно-освітнім центром.

3

З вітальними промовами до студентів університету виступили в.о. декана факультету іноземних мов, к.п.н, доц. Постоленко І.С. та директор центру к.г.н. Лаврик О.Д. Ведучим дійства був заступник декана по роботі з іноземними студентами Слободяник О.О. Туркменські студенти з захопленням декламували вірші рідною мовою, розповідали біографії відомих поетів, а на закінчення разом (усією аудиторію) прочитали вірш Т.Г. Шевченка «Садок вишневий коло хати». Так тримати!!!

2