ЗУСТРІЧ З РЕКТОРОМ

 0000-1Від імені всіх студентів із Туркменістану представник у студентській раді університету ПіргулиЧоганов подякував ректору, професору Олександру Безлюдному за належні умови для навчання.

«Нам приємно, що з метою кращої адаптації студентів з Туркменістану до життя в Україні в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини був створений Українсько-туркменський культурно-освітній центр, - сказав він. - Для нас, громадян Туркменістану, надзвичайно важливим було святкування Дня Незалежності нашої держави. Усі присутні в актовій залі, в тому числі і наші співвітчизники з інших вузів України, які приїздили на святкування, були в захопленні від влаштованого для нас концерту. Надзвичайний і Повноважний посол Туркменістану в Україні та Молдові НурбердиАманмурадов відзначив, що лише у нашому університеті відбувається таке святкування. З вдячністю і повагою він передав вам запрошення на урочистості з нагоди Дня незалежності Туркменістану».

0000-1

Зворушений такою шанобливістю туркменських студентів, Олександр Іванович із вдячністю прийняв запрошення. Він зазначив, що у УДПУ готові й надалі приймати у себе студентів з Туркменістану, допомагати їм обрати бажану спеціальність, але головною вимогою при вступі залишається знання російської мови, бажання вчити в нашому університеті українську